Team Building

Pachete speciale Team Building firme

Pachet doua nopti ! 850 ron/ persoana

  • cazare pensiune
  • 3 mese pe zi portii multiple (omleta de strut, cina gatita cu cuptor Tandar de lut, gratar)
  • rafting (o iesire de 4-5 ore )
  • paintball (o sesiune 4 ore, 150 bile de persoana, walkie talkie, echipament complet casca, combinezon, veste de protectie, manusi)
  • ciubar de lemn jacuzii de exterior (2 seri) si cinema exterior
  • tiroliana sau tir cu arcul (o sesiune)
  • foc de tabara

Pachet o noapte de cazare ! 670 ron/ persoanaPachet o noapte de cazare ! 670 ron/ persoana

  • cazare pensiune
  • 3 mese portii multiple (omleta de strut, cina gatita cu cuptor Tandar de lut, gratar)
  • rafting (o iesire de 4-5 ore)
  • paintball (o sesiune 4 ore, 150 bile de persoana, walkie talkie, echipament complet casca, combinezon, veste de protectie, manusi)
  • ciubar de lemn jacuzii de exterior si cinema exterior
  • tiroliana

Ce este Tandâr ?

Tandârul este un cuptor cu jăratec, un mangal cu o formă deosebită, rotundă sau de urcior, pentru gătitul diferitor bucate la popoarele din Asia. Este răspândit în țările din Asia, Magrib, Spania, țările din America Latină, Azerbaijan, Armenia, Kârgâstan, China de Nord-Vest (Turkistanul de Est),sudul Rusiei, Kazahstan, Crimeea, Tadjikistan, Turkmenia, India, Uzbekistan, Japonia, Africa, Balcani.

Tandârul este în mod tradițional un atribut obligatoriu în curțile interioare ale multor popoare sudice. Se deosebește printr-o putere mare de degajare a căldurii și economicitate a combustibilului (lemne) deoarece este originar din locurile sărace în lemn. Poate fi fix sau transportabil. Tandârul modern se execută din argilă șamotă. Are o grosime a pereților de 3-7 cm. De asemenea, există tandâruri industriale pentru cafenele și restaurante. Capacul tandârului modern transportabil este dotat cu un dispozitiv pentru agățarea țepușelor.

În partea de jos se află un cenușar pentru extragerea cenișii și aprinderea lemnelor.

Temperatura medie atinge 400 grade C.

Materia primă pentru fabricarea tandârului servește argila, șamota. Este un material natural, capabil să reziste la variații mari

ale temperaturii asigurând în același timp o distribuire uniformă a căldurii.

În interior pot fi lipite de pereți lipii, totodată pot fi introduse și diferite accesorii: țepușe,cârlige, plase.

Bucatele se gătesc la căldura degajată de pereșii tandârului, indirect, blând. Pot fi gătite bucate din carne, legume, pește,

pilaf, lipii. Este exclusă arderea bucatelor, se păstrează frăgezimea acestora datorită timpului redus de aflare la acțiunea temperaturii și a unui regim termic optim pe toată suprafața interioară.

© 2019 River Jet & Rafting